• 073 15 15 470
  • 076 62 64 090
  • info@mbbilvard.se
  • Mån - Fre: 09:00 - 18:00 (vinter 17:00)
  • Lör: 10:00 - 16:00 (vinter 15:00)
  • Ystadsvägen 8, 241 38 Eslöv

ONLINE BOKNING

Gör en bokningsförfrågan.

BOKA TID

BESKRIVNING

Däckbyte

Vi kan oftast ta emot bilen redan samma dag för däckbyte. Vi utför noggrann och exakt däckbalansering på din bil, för minskat slitage, ökad säkerhet och större komfort.

 

Däckbalansering

När roterande objekt inte är symmetriska längre är det oundvikligt med obalans. Detta kan bero på ojämna mönster I däcken ifall tex däcken inte varit rätt balanserade. Det är ofta lätt att upptäcka då ratten tenderar att vibrera vid högre hastigheter, detta kan medföra en ökad risk för olyckor och kan slit på fjädring och styrning på fordonet. I detta fall bör du kontakta en expert för att ställa in hjulen rätt och få en bra Däckbalansering.

 

Vinterdäckskrav

Här kan du läsa mer om vinterdäckskrav på transportstyrelsens hemsida.

 

Krav på vinterdäck från 1 december – 31 mars

I Sverige är det krav att använda vinterdäck från 1 december till och med den 31 mars. Kravet gäller för alla lätta och tunga fordon.

 

Vad är vinterdäck

Det finns två sorters vinterdäck, dubbdäck och friktionsdäck (odubbade vinterdäck).

Däcken kan vara märkta med: M+S, M-S, M.S, MS eller mud and smow.

 

Rekommendation av placering av däck

Bästa däcken bör placeras bak på bilen. Dem däck som har det största mönsterdjupet eller bedöms ha det bästa väggreppet bör vara monterade bak för att minska risken för sladd vid bromsning och i svängar. Även däck med största dubbutstick bör monteras bak.